Salata de sparanghel cu ton, cartofi si oua

Printeaza

Salata de sparanghel cu ton, cartofi si oua din: cartofi noi, oua, sparanghel, ton, masline negre, salata verde, ceapa, mustar boabe, otet din vin alb, ulei de masline extravirgin, zahar.

 

Ingrediente:

  • 8 cartofi noi, mici
  • 2 oua medii
  • 125 g de sparanghel, capetele lemnoase indepartate
  • 185 g de ton din conserva, scurs si rupt in bucati mari
  • 1 mana de masline negre mici, taiate in jumatate
  • 1 salata verde, frunzele rupte in fasii

dressing:

  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 lingurita pudra de muscat (sau boabe de mustar maruntite)
  • 2 lingurite de otet din vin alb
  • 1 lingura ulei de masline xtravirgin
  • un praf de zahar

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii 8-12 minute, până devin fragezi. Scurge-i, răceşte-i puţin sub un jet de apă rece, scurge-i din nou bine şi pune-i deoparte ca să se răcească în continuare.

Pune ouăle într-o cratiţă cu apă rece şi adu-o la punctul de fierbere.

Când apa dă în clocot, adaugă imediat sparanghelul şi lasă totul să fiarbă timp de 2 minute.

Scurge bine şi clăteşte totul sub un jet de apă rece. Apoi scurge din nou bine sparanghelul.

Când sunt suficient de reci cât să le poţi ţine în mână, decojeşte ouăle şi taie-le în jumătăţi sau în sferturi.

Amestecă ingredientele pentru dressing cu 1 lingură de apă, puţină sare şi piper. Pune cartofii, sparanghelul, tonul, măslinele şi salata într-un bol.

Stropeşte cu dressing şi amestecă toate ingredientele, pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi adaugă ouăle şi serveşte salata cu pâine cu coajă crocantă.

 

Salata de sparanghel cu ton, cartofi si oua

Salata_de_sparanghel_cu_ton_cartofi_si_oua

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • comfortable8sr

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.