Desert: Prăjitură cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac, unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra.

Pentru foi ai nevoie de: Prajitura cu mere

  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă amoniac stinsă cu oţet
  • 100 g unt sau margarină
  • făină

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 2 kg mere
  • 300 g zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 3-4 linguri zahăr pudră

 

Mod preparare foi:

Freci untul cu zahărul, apoi adaugi amoniacul, gălbenuşul, albuşul bătut spumă, laptele şi făină cât să-ţi iasă un aluat elastic.

Il împărţi apoi în 3 sau 4 bucăţi din care întinzi foi subţiri pe care le coci pe dosul tăvii de aragaz, tapetate cu faină.

Pregăteşti apoi umplutu­ra:

Cureţi merele de coajă, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti cu zahărul şi scorţişoara, întinzi umplutura fierbinte între foi, ca acestea să se înmoaie şi presari prăjitura cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.