Desert: Prăjitură cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac, unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra.
- 4 linguri lapte
- 4 linguri zahăr
- 1 ou
- 1 linguriţă amoniac stinsă cu oţet
- 100 g unt sau margarină
- făină
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 2 kg mere
- 300 g zahăr
- 2 linguriţe scorţişoară
- 3-4 linguri zahăr pudră
Mod preparare foi:
Freci untul cu zahărul, apoi adaugi amoniacul, gălbenuşul, albuşul bătut spumă, laptele şi făină cât să-ţi iasă un aluat elastic.
Il împărţi apoi în 3 sau 4 bucăţi din care întinzi foi subţiri pe care le coci pe dosul tăvii de aragaz, tapetate cu faină.
Pregăteşti apoi umplutura:
Cureţi merele de coajă, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti cu zahărul şi scorţişoara, întinzi umplutura fierbinte între foi, ca acestea să se înmoaie şi presari prăjitura cu zahăr pudră.
Poftă bună!