Tocăniţă de pasăre cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa, ardei gras, rosii, bulion, cimbru, marar verde, patrunjel verde, ulei, sare, piper,carne de pasare.

 

Ingrediente:

  • 1-1,5 kg carne
  • 3-4 cepe de mărime mijlocie
  • 3 ardei graşi
  • 4-5 roşii
  • sau 250 g roşii în bulion
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar verde,
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea, o speli, o tai în bucăţi şi o pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit şi o laşi până se rumeneşte. Când carnea s-a rumenit, adaugi ceapa tăiată mărunt (spăla­tă şi tăiată mărunt), ardeiul gras tăiat fâşii, roşiile curăţate de coajă şi de seminţe (sau roşiile în bulion).

Pui sare şi piper după gust, amesteci bine şi laşi să fiarbă înăbuşit. Când legumele s-au înmuiat, bagi cratiţa în cuptor şi o laşi până scade din cantitatea de lichid.

Când tocăniţa este aproape gata, adaugi verdeaţă tocată mărunt şi serveşti fierbinte cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.