Reteta zilei: Ciuperci umplute cu bacon si legume
PrinteazaCiuperci umplute cu bacon şi legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, dovlecel, usturoi, ardei iute, oregano, sare, piper, varza, bacon, rosie, mozzarella, pesmet.
Ingrediente:
- 7 ciuperci
- 1 lingura de ulei de masline
- ¼ cana ceapa tocata
- 2/3 cana dovlecel tocat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute, taiat cuburi
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de piper negru
- 1 frunza de varza, tocata
- 2 linguri de bacon
- 1 rosie, taiata cuburi
- ¼ cana cuburi branza mozzarella
- ¼ cana pesmet
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol de dimensiuni medii, se adauga ceapa, dovlecelul, usturoiul și ardeiul iute. Curațati ciupercile, eliminati tulpinile. Tocati tulpinile si adaugati in bol. Se incalzește o tigaie la foc mediu și se adauga ulei de masline.
Apoi se adauga legumele din castron in tigaie. Adaugați sare, piper, oregano și se amesteca impreuna. Gatiti pentru aproximativ 7 minute. Adauga varza la tigaie și se amestecă. Gatiti aproximativ 3-4 minute.
Scoateți legumele din tigaie și puneti inapoi in castron. Adaugati baconul martuntit, roșiile, mozzarella și pesmet. Se amesteca toate ingredientele impreuna.
Umpleti ciupercile si asezati intr-o tava pe hartie de copt. Coaceți aproximativ 10-15 minute). Serviti ciupercile umplute calde.
Ciuperci umplute cu bacon si legume
Pofta buna!
Ce bine arata ciupercile umplute
10 cu +
Foarte bine arata
Moaaa, ce imi ploua in gura 🙂