Ciorba de fasole cu parmezan
PrinteazaCiorba de fasole cu parmezan din: fasole boabe, apa, usturoi, ceapa, morcovi, ardei iute, sare, ulei de masline, patrunjel, parmezan.
- jumatate de kilogram de fasole boabe
- 9 cani de apa
- 15 catei de usturoi
- 2 cepe mari tocate
- 3 morcovi cubulete
- 3 ardei iuti
- sare dupa gust
- o lingura de ulei de masline
- o legatura de patrunjel tocat
- parmezan ras (optional)
Mod de preparare:
Inmuiaţi fasolea peste noapte, nu înainte de a o spăla bine. Preîncălziti cuptorul la 170 grade Celsius. Puneţi fasolea, aapa, morcovii cuburi, usturoiul tocat, ceapa şi ardeiul iute tocat într-o oală şi băgati-o la cuptor timp de 2 ore, până se înmoaie fasolea.
După prima oră, verificaţi oala din 20 în 20 de minute. Scoateţi din cuptor, potriviţi de sare şi ppuneti capacul pentru ca aromele să se întrepătrundă bine. înainte de a servi, stropiţi cu puţin ulei de măsline, pressărati pătrunjel tocat sau ce verdeţuri preferaţi (rozmarin, cimbru proaspăt) şi parmezan ras.
Ciorba de fasole cu parmezan
Pofta buna!