Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi
PrinteazaFriptura de iepure la cuptor cu cartofi noi din: muschi de iepure, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cartofi noi, unt, rozmarin, cimbru, patrunjel.
- 600 g muschi de iepure fara oase
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- sare
- piper
- 1 kg cartofi noi
- 2 cepe rosii
- 100 g unt
- 1 fir rozmarin
- 1 fir cimbru
- 1 mana patrunjel tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge, se rulează şi se leagă cu aţă, ca să îşi păstreze forma la cuptor. Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, 1 linguriţă de sare şi 1 linguriţă piper măcinat. Se aşază carnea într-un castron, se stropeşte cu marinata şi se înfăşoară totul în folie transparentă. Se lasă la frigider peste noapte.
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cca 10 min. Se decojeşte ceapa şi se taie felii. Se lasă să se scurgă cartofii, apoi se aşază într-o tavă, se amestecă împreună cu ceapa şi se presară eventual fulgi de unt. în mijloc se aşază muşchiul de iepure şi se stropeşte cu restul de marinată.
Se presară verdeţuri. Se coace totul, în cuptorul pregătit, cca 35 min. Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte fierbinte.
Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepure la cuptor cu cartofi