Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi

Printeaza

Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi din: muschi de iepure, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cartofi noi, unt, rozmarin, cimbru, patrunjel.

Ingrediente:Friptura_de_iepure_la_cuptor_cu_cartofi_noi

  • 600 g muschi de iepure fara oase
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe rosii
  • 100 g unt
  • 1 fir rozmarin
  • 1 fir cimbru
  • 1 mana patrunjel tocat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge, se rulează şi se leagă cu aţă, ca să îşi păstreze forma la cuptor. Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, 1 linguriţă de sare şi 1 linguriţă piper măcinat. Se aşază carnea într-un castron, se stropeşte cu marinata şi se înfăşoară totul în folie transparentă. Se lasă la fri­gider peste noapte.

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cca 10 min. Se decojeşte ceapa şi se taie felii. Se lasă să se scurgă car­tofii, apoi se aşază într-o tavă, se amestecă împreună cu cea­pa şi se presară eventual fulgi de unt. în mijloc se aşază muş­chiul de iepure şi se stropeşte cu restul de marinată.

Se pre­sară verdeţuri. Se coace totul, în cuptorul pregătit, cca 35 min. Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte fierbinte.

Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi

Friptura_de_iepure_la_cuptor_cu_cartofi_noi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • iepure la cuptor cu cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.