Curry de midii cu lapte de cocos
PrinteazaCurry de midii cu lapte de cocos din: midii, ulei vegetal, ceapa, fulgi de ardei iute, ghimbir, praf de curry, apa, lapte de cocos, sare, citronela, patrunjel, zeama de lamaie.
- un kilogram de midii
- o lingura de ulei vegetal
- o ceapa toata
- un sfert de fulgi de ardei iute
- 3 lingurite de ghimbir ras
- o lingura si jumatate de praf de curry
- jumatate de cana de apa
- o cutie de lapte de cocos
- sare dupa gust
- o tulpina de citronela zdrobita
- cateva fire de patrunjel tocat
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Puneţi midiile într-un vas cu apă rece timp de 10 minute. Scurgeţi şi repetaţi procesul. Aruncaţi midiile deschise. Sotati ceapa într-o tigaie cu ulei până devine translucidă. Adăugaţi ardeiul iute, ghimbirul şi praful de curry şi amestecaţi până încep să se degaje aromele.
Adăugaţi apa şi lăsaţi să scadă la jumătate. Turnaţi apoi laptele de cocos, sare, citronela zdrobită şi midiile scurse. Acoperiţi oala şi reduceţi flacăra. Ţineţi pe foc 6 – 7 minute până se deschid midiile. Garnisiţi cu pătrunjel tocat şi stoarceti deasupra lămâie.
Curry de midii cu lapte de cocos
Pofta buna!