Ciorba de rosii cu mere
PrinteazaCiorba de rosii cu mere din: ulei de masline, ceapa, bulb de fenicul, mere, ghimbir, sare, pasta de curry, linte, rosii, apa, sos iute, iaurt, patrunjel.
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa tocata marunt
- jumatate de bulb de fenicul tocat
- 2 mere cuburi
- 2 linguri de ghimbir ras
- sare dupa gust
- 2 linguri de pasta de curry
- 2 cani de linte
- 2 cani de rosii tocate
- 3 cani de apa
- un sos iute la alegere
- un sfert de cana de iaurt (optional)
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-o oală mare, încălziţi uleiul şi adăugaţi ceapa, feniculul, merele, ghimbirul şi un praf de sare. Amestecaţi din când în când, până ce legumele se înmoaie puţin. Adăugaţi pasta de curry şi lintea. Reduceţi flacăra şi adăugaţi roşiile cuburi şi apa, amestecând constant.
Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi să fiarbă la foc mediul timp de 20 de minute. Când legumele s-au înmuiat, potriviţi de sare. înainte de servire, garnisiţi cu o lingură de iaurt şi pătrunjel tocat.
Ciorba de rosii cu mere
Pofta buna!