Tocăniţa de legume cu maruntaie de pasare
PrinteazaTocăniţa de legume cu maruntaie de pasare
- 500 g măruntaie de pasăre
- 1 vânătă mică
- 2 gogoşari
- 4 ardei
- 1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment)
- 1 ceapa
- 1/2 kg roşii
- 1 lingură făină
- 75 g unt sau margarină
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli roşiile, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert. Când sosul a scăzut, adaugi sare, făină, mai laşi să dea un clocot şi îl dai deoparte.
Inăbuşi în unt sau margarină măruntaiele cu ceapa tocată mărunt şi puţină sare. Adaugi apoi ardeii şi gogoşarii tăiaţi fâşii, torni supa de carne sau apă şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Când s-au înmuiat adaugi vânătă coaptă, curăţată şi desfăcută în fâşii şi sosul de roşii. Dai tocăniţa la cuptor până ce sosul a scăzut şi când e gata presari verdeaţa tocată.
Poftă bună!