Supa de ceapa cu branza cheddar din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun, cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza gruyere. Ingrediente: 90 g unt nesărat 20ml ulei de măsline 1 kg ceapa , decojita şi tăiata felii subţiri 2 căţei de usturoi, zdrobiti sare […]
Supa de ceapa cu branza Gruyere
PrinteazaSupa de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre, arpagic.
- 4 cepe medii feliate subtire
- 4 hasme feliate
- un sfert de pachet de unt
- o lingura de ulei de masline
- o cana de vin rosu
- o lingurita de sherry
- o lingura de faina
- 4 cani de apa sau supa de legume
- jumatate de lingurita de piper
- sare dupa gust
- felii de ciabatta
- felii de branza Gruyere
- 2 arpagic tocat
Mod de preparare:
Incălziţi untul şi uleiul într-o oală, la foc mic.
Adăugaţi ceapa si haşmele şi gătiţi timp de 40 – 45 de minute, amestecând constant, până se caramelizează.
Turnaţi vinul roşu şi sherry-ul. Adăugaţi făina şi amestecaţi bine, apoi apa, sare şi piper după gust.
Măriţi flacăra la mediu şi lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Feliile de pâine puneti-le într-o tavă pe hârtie de copt. Aranjaţi deasupra feliile de Gruyere si coaceti 2 minute la cuptor.
Serviţi supa cu felii de ciabatta cu brânză şi arpagic tocat.
Supa de ceapa cu branza Gruyere
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de ceapa cu margarina
Supa de ceapa cu margarina din: ceapa, margarina, faina, sare, piper, paine. Ingrediente: 400 g ceapă 60 g margarină vegetală 2 linguri făină 1 l apă sare piper 8 felii de pâine Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori pe care îi căleşti în ulei. Adaugi făina şi amesteci până […]
Pofta buna!
As vrea sa gust si eu o astfel de supa