Zabaione cu capsuni
PrinteazaZabaione cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de lamaie, capsuni.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 1/2 lingurita amidon
- 150 ml vin rosu dulce
- 1 lingurita suc de lamaie
- capsuni pentru desert
Mod de preparare:
Intr-o oala se incalzeste apa la 80C. Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund rotund.
Se adauga zaharul si amidonul si se bate totul cu telul. Vasul cu crema se asaza in cel cu apa (nu trebuie insa ca fundul vasului cu crema sa atinga fundul vasului cu apa).
Se adauga vinul, batand incontinuu. Se amesteca pe foc pana ce incepe sa se intareasca circa 5 minute.
Se scoate zabaione din bain-marie si se adauga sucul de lamaie; se repartizeaza in boluri sau pahare de desert si se orneaza cu capsuni.
Zabaione cu capsuni
Pofta buna!
Extraordinara este crema zabaione, asta daca sti s-o faci