Supa de linte cu dovlecei
PrinteazaSupa de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel, branza gruyere.
Ingrediente:
- o cana de linte spalata bine
- o frunza de dafin
- 4 cani de apa
- 3 linguri de ulei
- 2 tulpini de telina tocate
- 2 morcovi
- 2 cepe tocate
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 dovlecei cuburi
- 800 g rosii cubulete
- 5 cani de supa de legume
- o legatura de patrunjel tocat
- jumatate de cana de branza Gruyere
Mod de preparare:
Intr-o oală medie, adăugaţi un cătel de usturoi, lintea, frunza de dafin şi apa. Aduceţi la fierbere şi reduceţi flacăra.
Lăsaţi 20 pe foc, scurgeţi lintea şi puneţi deoparte. Intr-o altă oală, încălziţi uleiul de măsline şi adăugaţi telina, morcovii şi ceapa.
Lăsati-le 8 minute să se înmoaie, amestecând constant. Adăugaţi apoi restul de usturoi, dovleceii, roşiile şi lintea.
După 5 minute, turnaţi supa de legume şi pătrunjelul tocat. Lăsaţi 30 de minute la fiert, până se înmoaie lintea.
Potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu frunze de pătrunjel şi brânză rasă.
Supa de linte cu dovlecei
Pofta buna!
Nu am mai gustat pana acum supa de linte