Supa de linte cu dovlecei

Printeaza

Supa de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel, branza gruyere.

Ingrediente:

  • o cana de linte spalata bine
  • o frunza de dafin
  • 4 cani de apa
  • 3 linguri de ulei
  • 2 tulpini de telina tocate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe tocate
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 dovlecei cuburi
  • 800 g rosii cubulete
  • 5 cani de supa de legume
  • o legatura de patrunjel tocat
  • jumatate de cana de branza Gruyere

 

Mod de preparare:

Intr-o oală medie, adăugaţi un cătel de usturoi, lintea, frunza de dafin şi apa. Aduceţi la fierbere şi reduceţi flacăra.

Lăsaţi 20 pe foc, scurgeţi lintea şi puneţi deoparte. Intr-o altă oală, încălziţi uleiul de măsline şi adăugaţi telina, morcovii şi ceapa.

Lăsati-le 8 minute să se înmoaie, amestecând constant. Adăugaţi apoi restul de usturoi, dovleceii, roşiile şi lintea.

După 5 minute, turnaţi supa de legume şi pătrunjelul tocat. Lăsaţi 30 de minute la fiert, până se înmoaie lintea.

Potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu frunze de pătrunjel şi brânză rasă.

 

Supa de linte cu dovlecei

Supa_de_linte_cu_dovlecei

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai gustat pana acum supa de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.