Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci
PrinteazaSalata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei, vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, oregano, ardei iute.
- 150 g quinoa
- 200 g dovlecei
- 200 g vinete
- 5 ciuperci
- 1 morcovi
- 4 ardei copti
- 1 ceapa rosie
- ulei de masline
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu sos de soia
- 1 lingurița cu oregano uscat
- 1 ardei iute mic
Mod de preparare:
Înmoaie quinoa în apa un sfert de ora, apoi spal-o sub un jet de apa rece. Pune-o la fiert în 300 ml de apa (apa sa fie de doua ori cât quinoa), cu putina sare, într-un vas acoperit pentru 15 minute. Scurge-o cu grija și las-o sa se raceasca. Din când în când, rasfira bobitele cu o furculita, dar cu grija sa nu le zdrobești.
Spala legumele și taie-le în cuburi, inclusiv ciupercile, iar ceapa tai-o julien. Tapeteaza o tava cu hârtie de copt, întinde legumele și stropește-le cu ulei, sare și piper dupa gust. Pune legumele la copt în cuptorul încins o jumatate de ora sau pâna ce capata o culoare aramie.
Pentru sos, amesteca uleiul cu sosul de soia, oregano uscat și sfarâmat între degete și ardei iute tocat dupa gust. Lasa deoparte câteva minute ca sa se întrepatrunda aromele. Amesteca într-un bol quinoa racita cu legumele coapte. Servește salata cu sosul de soia.
Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci
Pofta buna!