Hamburger cu carne de vita
PrinteazaHamburger cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, seminte de coriandru, boia iute, sare, piper, pesmet, ou, concentrat de vita.
- 500 g carne de vita tocata
- 1/2 ceapa medie, tocata marunt sau rasa
- 1/4 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1/4 lingurita boia iute
- sare
- piper proaspat macinat
- 2-3 linguri pesmet proaspat
- 1 ou
- 1/4 cub concentrat de vita
Mod de preparare:
Ideal este să cumpăraţi carne macră de vită şi să o tocaţi acasă, prin sita mare. Dizolvaţi bucăţica de cub de concentrat de vită în 1/4 cană apă fierbinte. Amestecaţi bine toate ingredientele. Lăsaţi amestecul să se răcească bine, în frigider, apoi împărţiţi-l în 4 bile egale.
Aplatizaţi bilele, eventual faceţi cu degetul o adâncitură în mijlocul fiecăreia, ca să nu se umfle când le puneţi pe foc. Frigeţi pe grătarul cu cărbuni, pe grătarul de fontă sau la grilul cuptorului.
Serviţi între felii de chiflă, cu rondele subţiri de ceapă, felii de roşii şi de castraveţi muraţi, frunze de salată, maioneză şi ketchup. Puteţi înlocui carnea de vită cu piept de pui.
Hamburger cu carne de vita
Pofta buna!