Prajitura cu fulgi de porumb si capsune
PrinteazaPrajitura cu fulgi de porumb si capsune din: fulgi de porumb, unt, frisca, capsune.
- 400 g fulgi de porumb
- 200 g unt
- 500 ml frisca lichida dulce
- 350 g capsune
Mod de preparare:
Untul se topeşte pe foc, fără însă a-l fierbe si se păstrează la loc cald. Fulgii de porumb se mărunţesc, fie aşezaţi între două şervete de bucătărie, fie în piuă. Frişca se bate bine, iar fructele curăţate, se spală şi jumătate dintre ele se feliază.
Fulgii de porumb se amestecă cu untul topit şi repede se pune un prim strat într-o formă rotundă de copt tortul. Se îndeasă bine pentru a forma o bază densă şi apoi se acoperă cu căpşune feliate. Se pune un strat de friscă şi apoi se asază cu grijă un alt doilea strat de fulgi de porumb, folosind mai puţină forţă ca la primul strat.
Se asază un alt strat de căpşune si se dă la frigider pentru aproximativ patru ore. în momentul servirii se decorează cu restul de frişca rămas şi căpşunile păstrate.
Prajitura cu fulgi de porumb si capsune
Pofta buna!