Paste cu carne tocata mixta la cuptor
PrinteazaPaste cu carne tocata mixta la cuptor din: carne tocata mixta, usturoi, ceapa rosie, ou, sare, piper, paste, ulei, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, sos de rosii, verdeata asortata, mozzarella.
- 400 g carne tocata mixta (porc si vita)
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 1 ou
- sare
- piper
- 500 g paste macaroni
- ulei
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras galben
- 200 g rosii cherry
- 200 g sos de rosii
- 2 linguri verdeata asortata tocata (patrunel, busuioc)
- 200 g mozzarella
Mod de preparare:
Se framanta carnea cu usturoi si ceapa tocate; se adauga oul batut, sare si piper. Se da la frigider. Se fierb pastele in apa cu sare, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se modeleaza bilute din pasta de carne si se prajesc in ulei incins circa 10 minute. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe prosoapte de hartie.
Intr-un castron se amesteca ceapa tocata, ardeii grasi taiati cuburi si rosiile taiate jumatati. Se unge cu ulei o forma de sufleu si se toarna inauntru putin suc de rosii; se adauga verdeata. Se asaza deasupra pastele cu legume si deasupra se asaza chiftelutele.
Se incinge cuptorul la 200C.; se coace 10 minute. Apoi se toarna restul de sos, se asaza deasupra feliile de mozzarella, se sareaza, se pipereaza si se acopera cu folie de aluminiu; se mai coc 25 de minute. Cu circa 5 minute inainte de a fi gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coace putin sufleul, ca sa se rumeneasca.
Paste cu carne tocata mixta la cuptor
Pofta buna!