Tort Tiramisu cu capsuni
PrinteazaTort Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra de cacao.
- 370 g piscoturi
- 150 g unt
- 500 g capsuni
- 6 goi gelatina
- 500 g mascarpone
- 500 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri lichior de migdale
- 200 g frisca
- pudra de cacao
Mod de preparare:
Se taie în jumătăţi 14 pişcoturi şi se taie bucăţele 6 pişcoturi. Se aşază restul într-o pungă şi se zdrobesc. Se se amestecă şi se pune într-o formă de tort (26 cm) unsă cu ulei. Se curăţă căpşunile, se spală şi se pun deoparte câteva, pentru ornat.
Restul se repartizează pe blat. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă mascarpone cu brânză de vaci, zahăr tos şi zahăr vanilat. Se încălzeşte lichiorul de migdale.
Se dizolvă în el gelatina şi se amestecă împreună cu crema de mascarpone. Se bate frişca şi se înglobează în cremă.
Se înglobează şi bucăţelele de pişco¬turi şi se repartizează compoziţia peste căpşuni. Se dă tortul la frigider 2-3 ore. Se desprinde marginea formei şi se scoate tortul din formă.
De jur împrejurul blatului se aşază jumătăţile de pişcoturi, înainte de servire se ornează tortul cu căpşuni şi eventual cu frunze de mentă.
Tort Tiramisu cu capsuni
Pofta buna!
Vreau si eu din tortul asta