Tort Tiramisu cu capsuni

Printeaza

Tort Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra de cacao.

Ingrediente:Tort Tiramisu cu capsuni

  • 370 g piscoturi
  • 150 g unt
  • 500 g capsuni
  • 6 goi gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 200 g frisca
  • pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Se taie în jumătăţi 14 pişcoturi şi se taie bucăţele 6 pişcoturi. Se aşază restul într-o pungă şi se zdrobesc. Se se amestecă şi se pune într-o formă de tort (26 cm) unsă cu ulei. Se curăţă căpşunile, se spală şi se pun deoparte câteva, pentru ornat.

Restul se reparti­zează pe blat. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă mascarpone cu brânză de vaci, zahăr tos şi zahăr vanilat. Se încălzeşte lichiorul de migdale.

Se dizolvă în el gelatina şi se amestecă împreună cu crema de mascarpone. Se bate frişca şi se înglobează în cremă.

Se înglobează şi bucăţelele de pişco¬turi şi se repartizează compoziţia peste căpşuni. Se dă tortul la frigider 2-3 ore. Se desprinde marginea formei şi se scoate tortul din formă.

De jur împrejurul blatului se aşază jumătăţile de pişcoturi, înainte de servire se ornează tortul cu căpşuni şi eventual cu frunze de mentă.

Tort Tiramisu cu capsuni

Tort Tiramisu cu capsuni

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.