Supa de castane coapte
PrinteazaSupa de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
- 2 conopida
- 3 catei de usturoi
- o ceapa feliata
- o cana de castane coapte
- 2 frunze de dafin
- o lingura de cimbru uscat
- 6 cani supa de legume
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 220 grade Celsius. Crestaţi în X castanele şi coaceti-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt timp de 20 – 25 de minute.
In timp ce castanele stau la cuptor, desprindeţi conopida în buchetele şi puneti-o, împreună cu usturoiul întreg şi ceapa felii, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Stropiţi cu ulei de măsline. După ce s-au copt castanele, setaţi cuptorul la 200 grade Celsius şi coaceti conopida timp de 25 – 30 de minute.
Desfaceti castanele din coajă. In timp ce se coc legumele, aduceţi la fierbere supa de legume cu frunzele de dafin în ea.
Când s-au copt legumele, adăugati-le la supă împreună cu castanele decojite şi cimbru.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de jumătate de oră, acoperite de un capac.
Când supa e gata, scoateţi frunzele de dafin şi pasaţi în blender. Poriviti de sare şi piper.
Puteţi garnisi cu seminţe de rodie.
Supa de castane coapte
Pofta buna!