Bors de legume
PrinteazaBors de legume
- 2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ţelină
- 1/4 varză
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- o mână de fasole verde
- 1 l borş
- sare
- leuştean
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le dai prin răzătoarea mare, varza o tai fideluţă, iar ţelina cubuleţe.
Le pui la fiert într-o oală cu capac. Când sunt aproape fierte, adaugi cartofii şi dovlecelul tăiaţi cubuleţe şi roşiile curăţate de coajă şi de seminţe şi tăiate foarte mărunt, fasolea verde şi ardeii tăiaţi fideluţă.
Când au fiert bine legumele torni borşul şi potriveşti de sare. Il mai laşi să dea în câteva clocote şi la sfârşit pui verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!