Cartofi cu varza (Colcannon)

Printeaza

Cartofi cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde, smantana.

Ingrediente:Cartofi_cu_varza

  • 4 cartofi fainosi taiati cuburi
  • sare dupa gust
  • jumatate de pachet de unt nesarat
  • trei cani de varza fasii
  • 3 cepe verzi tocate
  • o cana de lapte sau smantana

 

Mod de preparare:

Puneţi cartofii la fiert cu sare din belşug timp de 15 – 20 de minute, până se înmoaie. Scurgeti-i de apă într-o sită. Topiţi untul într-o oală şi adăugaţi varza. După ce a început să lase apă – aprox. 4 minute -, adăugaţi ceapa verde.

După un minut, turnaţi în oală laptele sau smântână, amestecaţi şi adăugaţi cartofii. Reduceţi flacăra şi zdrobiţi cartofii cu o furculiţă. Potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu un pic de unt deasupra. Opţional, pe lângă cartofi puteţi fierbe şi păstârnac.

Cartofi cu varza

Cartofi_cu_varza

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.