Cartofi cu varza (Colcannon)
PrinteazaCartofi cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde, smantana.
- 4 cartofi fainosi taiati cuburi
- sare dupa gust
- jumatate de pachet de unt nesarat
- trei cani de varza fasii
- 3 cepe verzi tocate
- o cana de lapte sau smantana
Mod de preparare:
Puneţi cartofii la fiert cu sare din belşug timp de 15 – 20 de minute, până se înmoaie. Scurgeti-i de apă într-o sită. Topiţi untul într-o oală şi adăugaţi varza. După ce a început să lase apă – aprox. 4 minute -, adăugaţi ceapa verde.
După un minut, turnaţi în oală laptele sau smântână, amestecaţi şi adăugaţi cartofii. Reduceţi flacăra şi zdrobiţi cartofii cu o furculiţă. Potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu un pic de unt deasupra. Opţional, pe lângă cartofi puteţi fierbe şi păstârnac.
Cartofi cu varza
Pofta buna!