Vinete prajite din: vinete, ulei, sare, usturoi, otet. Ingrediente: 5-6 vinete 2-3 linguri ulei sare 1-2 capatani de usturoi 1 lingură oţet Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Rondelele respective se prăjesc în ulei rumenindu-se pe ambele feţe, apoi se scot pe un platou şi se presară […]
Vinete prajite cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaVinete prajite cu sos de rosii si usturoi din: vinete, faina, usturoi, rosii, untdelemn, sare, zahar.
- 3 vinete de mărime mijlocie
- 1 lingură făină
- 3 căpăţâni de usturoi
- 500 g roşii
- 3 linguri untdelemn
- sare
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn.
După ce apa din ele s-a scurs, dai rondelele prin făină şi le prăjeşti în ulei, la foc potrivit ca să se pătrundă bine.
Cureţi usturoiul, îl căleşti uşor în puţin ulei, adaugi roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt, 1 linguriţă de zahăr, sare, le acoperi cu un capac şi le ţii pe foc până când se înmoaie usturoiul.
Când sosul este gata, aranjezi vinetele frumos pe marginea unui platou, iar în mijloc torni sosul de roşii cu usturoi.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Vinete prajite
Vinete prajite cu mujdei
Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar. Ingrediente: 1 kg vinete proaspete 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi 20 ml oţet 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 mm. Se înfierbântă […]
Rulouri cu vinete prajite
Rulouri cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare, fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli uscate piper si busuioc verde ulei de masline […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- vinete prajite cu rosii