Sarmalute in frunze de vita

Printeaza

Sarmalute in frunze de vita din: frunze de vita murate, anghinare, suc de lamaie, ulei de masline presat la rece, coaja de lamaie, rosii uscate, castraveti, usturoi, ceapa, masline, marar, menta, sare, piper, pasta tahini.

Ingrediente:Sarmalute_in_frunze_de_vita

  • frunze de vita murate
  • o anghinare curata si tocata
  • o lingura si jumatate de suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline presat la rece
  • coaja rasa a jumatate de lamaie
  • 5 rosii uscate la soare hidratate timp de 2 ore si tocate fin
  • 2 castraveti curatati de coaja se seminte si tocati cubulete mici
  • un catel de usturoi pisat
  • o hasma tocata
  • 5 masline
  • cateva fire de marar tocat
  • cateva frunze de menta tocate
  • sare si piper dupa gust

pentru sos:

  • 3 linguri de pasta tahini
  • o mana de patrunjel tocat
  • o lingurita de sare
  • jumatate de apa filtrata

 

Mod de preparare:

Mixaţi anghinarea într-un blender sau robot de bucătărie până ajunge la textura unor boabe de orez. Transferaţi apoi într-un bol şi turnaţi deasupra zeama de lămâie, amestecând cu o lingură din lemn. Adăugaţi uleiul şi restul ingredientelor. Potriviţi de sare şi piper.

Puneţi amestecul într-o sită şi lăsaţi la scurs timp de un sfert de oră. Clătiţi frunzele de vită şi tapo- tati-le cu şervetele de hârtie pentru a înlătura excesul de apă. Puneţi câte o lingură de umplutură în centrul fiecărei frunze şi împăturiţi.

Pe deasupra turnaţi sosul de tahini cu pătrunjel, sare şi apă pe care l-ati mixat în prealabil în blender.

Sarmalute in frunze de vita

Sarmalute_in_frunze_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.