Sarmalute in frunze de vita
PrinteazaSarmalute in frunze de vita din: frunze de vita murate, anghinare, suc de lamaie, ulei de masline presat la rece, coaja de lamaie, rosii uscate, castraveti, usturoi, ceapa, masline, marar, menta, sare, piper, pasta tahini.
- frunze de vita murate
- o anghinare curata si tocata
- o lingura si jumatate de suc de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline presat la rece
- coaja rasa a jumatate de lamaie
- 5 rosii uscate la soare hidratate timp de 2 ore si tocate fin
- 2 castraveti curatati de coaja se seminte si tocati cubulete mici
- un catel de usturoi pisat
- o hasma tocata
- 5 masline
- cateva fire de marar tocat
- cateva frunze de menta tocate
- sare si piper dupa gust
pentru sos:
- 3 linguri de pasta tahini
- o mana de patrunjel tocat
- o lingurita de sare
- jumatate de apa filtrata
Mod de preparare:
Mixaţi anghinarea într-un blender sau robot de bucătărie până ajunge la textura unor boabe de orez. Transferaţi apoi într-un bol şi turnaţi deasupra zeama de lămâie, amestecând cu o lingură din lemn. Adăugaţi uleiul şi restul ingredientelor. Potriviţi de sare şi piper.
Puneţi amestecul într-o sită şi lăsaţi la scurs timp de un sfert de oră. Clătiţi frunzele de vită şi tapo- tati-le cu şervetele de hârtie pentru a înlătura excesul de apă. Puneţi câte o lingură de umplutură în centrul fiecărei frunze şi împăturiţi.
Pe deasupra turnaţi sosul de tahini cu pătrunjel, sare şi apă pe care l-ati mixat în prealabil în blender.
Sarmalute in frunze de vita
Pofta buna!