Gulas dulce
PrinteazaGulas dulce din: vita, ulei, ceapa, ardei gras, boia dulce, pasta de tomate, usturoi, sare, piper.
- 800 g cuburi de vita
- 100 ml ulei
- 3 cepe
- 2 ardei grasi de culori diferite
- 2 lingurite boia dulce
- 300 g pasta de tomate
- un catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată peştişori. Când s-a înmuiat, se scoate din cratiţă. Intr-un vas, se amestecă boiaua, sarea şi piperul şi se presară peste cuburile de carne, apoi se rumenesc în acelaşi ulei în care a fost ceapa.
După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi fâşii, pasta de tomate, se toarnă 600 ml apă, se pune usturoiul feliat şi sare. Se lasă să fiarbă, apoi se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic 2 ore şi 30 de minute.
Gulas dulce
Pofta buna!