Tarte cu vanilie (pasteis de nata)

Printeaza

Tarte cu vanilie din: faina, zahar faina, unt, ou, extract de vanilie, apa, zahar fin, lapte, faina, amidon, galbenusuri si extract de vanilie.

Tarte_cu_vanilie

Ingrediente:

blat:

  • 250 g faina
  • 125 g zahar faina
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita extract de vanilie

umplutura:

  • 250 ml apa
  • 500 g zahar fin
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 25 g amidon
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se cerne făina pe planşetă, se anestecă împreună cu zahărul şis e aşază deasupra cuburi de unt. Se frământă rapid cu vârfurile degetelor, până ce ia naştere un aluat sfărâmicios. Se adaugă ou şi extract de vanilie; se frământă aluatul şi se înfăşoară în folie; se lasă la frigider cca 15 min.

Tarte_cu_vanilie_02

Se întinde o foaie de aluat groasă de cca 0,5 cm şi se taie în 10 bucăţi. Se tapetează cu aceste bucăţi 10 forme mici rotunde, unse în prealabil, şi se decupează excesul de aluat de pe margini. Se încinge cuptorul la 200 °C.

Tarte_cu_vanilie_03

Se prepară umplutura: se fierbe un sirop dintr-o cană de apă cu zahăr. Se amestecă laptele cu făină, amidon, gălbenuş şi vanilie şi se înglobează în siropul fierbinte. Se repartizează umplutura obţinută pe paturile de aluat şi se coace în cuptorul pregătit, timp de cca 30 min.

Tarte_cu_vanilie_05

Tarte cu vanilie

Tarte_cu_vanilie_07

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.