Tarte cu vanilie (pasteis de nata)
PrinteazaTarte cu vanilie din: faina, zahar faina, unt, ou, extract de vanilie, apa, zahar fin, lapte, faina, amidon, galbenusuri si extract de vanilie.
Ingrediente:
blat:
- 250 g faina
- 125 g zahar faina
- 70 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
umplutura:
- 250 ml apa
- 500 g zahar fin
- 500 ml lapte
- 50 g faina
- 25 g amidon
- 6 galbenusuri
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Se cerne făina pe planşetă, se anestecă împreună cu zahărul şis e aşază deasupra cuburi de unt. Se frământă rapid cu vârfurile degetelor, până ce ia naştere un aluat sfărâmicios. Se adaugă ou şi extract de vanilie; se frământă aluatul şi se înfăşoară în folie; se lasă la frigider cca 15 min.
Se întinde o foaie de aluat groasă de cca 0,5 cm şi se taie în 10 bucăţi. Se tapetează cu aceste bucăţi 10 forme mici rotunde, unse în prealabil, şi se decupează excesul de aluat de pe margini. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se prepară umplutura: se fierbe un sirop dintr-o cană de apă cu zahăr. Se amestecă laptele cu făină, amidon, gălbenuş şi vanilie şi se înglobează în siropul fierbinte. Se repartizează umplutura obţinută pe paturile de aluat şi se coace în cuptorul pregătit, timp de cca 30 min.
Tarte cu vanilie
Pofta buna!