Briose crocante cu mere si mure
PrinteazaBriose crocante cu mere si mure din: unt, zahar tos, faina cu factor de crestere, oua, sos de mure, mere acrisoare, afine, zahar brun, faina integrala, fulgi de cereale.
- 150 g unt inmuiat plus un cub
- 225 g zahar tos
- 250 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura
- 3 oua, batute
- 100 g sos de mure
- 3 mere acrisoare, curatate de seminte si taiate bucati mici
- 150 g afine
pentru crusta crocanta:
- 40 g unt inmuiat
- 40 g zahar brun
- 60 g faina integrala
- 3 linguri fulgi de cereale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Tapetează cu forme din hârtie specială de copt o formă de brioşe cu 12 locuri, intr-un bol larg combină cu telul electric 150 g unt, zahărul, făina, ouăje şi sosul de mere, 3 min.
Intr-un vas pe foc prăjeşte merele în cubul de unt 5-6 min, până când se rumenesc. Lasă să se răcorească uşor şi încorporează jumătate în compoziţie. Toarnă compoziţia în forme, adaugă câteva mure deasupra şi presează uşor.
Combină ingredientele pentru crustă până obţii un aspect de pesmet, combină cu merele rămase şi presară deasupra brioşelor. Dă la cuptor 35-40 de min, până când se pătrund şi devin elastice. Lasă să se răcească în forme 10 min şi a transferă pe grătarul metalic ca să se răcească complet.
Briose crocante cu mere si mure
Pofta buna!