Salata de anghinare cu feta
PrinteazaSalata de anghinare cu feta din: anghinare, zeama de lamaie, fasole boabe, ulei de masline, pasta tahini, usturoi, sare, piper, ardei gras, ceapa de apa, feta.
- 8 capatani de anghinare
- zeama unei lamai
- 2 cutii de fasole boabe
- 3 linguri de ulei de masline
- o lingura de pasta tahini
- un catel de usturoi zdrobit
- sare si piper dupa gust
- un ardei gras fasii
- o ceapa de apa tocata
- 200 g feta rupta in bucatele
Mod de preparare:
Curăţaţi şi feliati anghinarea şi puneti-o într-un bol cu apă şi zeamă de lămâie timp de 10 minute. Scurgeţi conservele de fasole. Scurgeţi anghinarea şi fierbeti-o în apă cu sare 10 minute, până se înmoaie.
Strecurati-o, treceti-o pe sub un jet de apă rece şi puneti-o peste fasole. Adăugaţi ardeiul fâşii şi ceapa tocată. Bateţi uleiul cu zeama de lămâie rămasă, pasta tahini şi usturoiul şi potriviţi de sare şi piper.
Turnaţi dressingul peste anghinare şi fasole, presăraţi bucăţile de feta, amestecaţi şi serviţi.
Salata de anghinare cu feta
Pofta buna!