Reteta zilei: Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Printeaza

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic din: prosciutto, branza, spranghel, salata verde, legume, ulei de masline, otet balsamic, mustar dijon, coaja de lamaie, miere, sare, piper.

 

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Ingrediente:

  • 250 de grame prosciutto, felii subtiri
  • 200 de grame bocconcini (branza)
  • 16 fire sparanghel, copt
  • Salata verde si legume asortate, dupa preferinta

Ingrediente vinegreta:

  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita de miere
  • Sare si piper

 

Mod de preparare:

Spalati sparanghelul si taiati capetele.

Puteti sparanghelul in cuptor la 180C cu un pic de ulei de masline pentru aproximativ opt minute.

Intre timp taiat bocconcini in jumatate.

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Intindeti feliile de prosciutto, adaugati cate 2 fire de sparanghel si bocconcini. Infasurati bine.

Incalziti o tigaie, adaugati ulei de masline si gatiti sparanghelul invelit in prosciutto 1-2 minute pe fiecare parte.

Acopeiti apoi tigaia pentru a se topi si branza.

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Intre timp pregatiti vinegreta amestecand toate ingredientele intr-un bol mic.

Serviti sparanghelul invelit in prosciutto cu salata verde si legume asortate cu vinegreta dupa preferinta.

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Spuma cu sunca

Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie

Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie din: unt, sparanghel, smantana, lapte, usturoi, spanac, gelatina, oua, sunca, ceapa, ulei, lamaie, nasturel. Ingrediente: 1 lingură de unt 250g de sparanghel tăiat fin 300ml de smântână pentru friscă 200ml de lapte 1/2 căţel de usturoi, tăiat felii 1 mână de spanac tânăr 2 1/2 […]

 

https://www.restaurantedelux.ro/wp-content/uploads/2023/03/Sparanghel_cu_somon_fume.jpg

Sparanghel cu somon fume

Sparanghel cu somon fume din: sparanghel, somon, smantana, branza, unt, fistic, prosciutto, lamaie, mac, sare, piper. Ingrediente: 10 fire de sparanghel verde 300 g somon fume 100 g smântână dulce 30 g brânză cu mucegai 30 g unt 20 g fistic 4 felii de prosciutto ulei măsline zeamă de lămâie mac sare piper   Mod […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Pra complicata reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.