Salata de cartofi cu ridiche neagra
PrinteazaSalata de cartofi cu ridiche neagra din: cartofi rosii, usturoi, ridiche neagra, otet de mere, ulei de masline, paprika, arpagic, paturnjel, nuci, sare de mare, piper.
- jumatate de kilogram de cartofi rosii
- un catel de usturoi zdrobit
- o ridiche neagra medie
- 2 linguri de otet de mere
- 4 linguri de ulei de masline
- o lingurita de paprika
- cateva fire de arpagic tocate marunt
- cateva fire de patrunjel tocate
- 10 nuci zdrobite
- sare de mare si piper proaspat rasnit dupa gust
Mod de preparare:
Curătati ridichea neagră şi dati-o pe râzătoare. Presăraţi sare. Puneţi deoparte până fierb cartofii. Curăţaţi cartofii şi$i puneti-i la fiert până se înmoaie (vârful cuţitului intră uşor prin ei). Curătati-i de coajă şi tăiafi-i rondele. Scurgeţi zzeama lăsată de ridiche.
Adăugaţi usturoiul zdrobit, oţetul, uleiul şi paprika. Amestecaţi şi adăugaţi la final cartofii fefelii şi verdeturile tocate. Potriviţi de sare şi piper. Garnisiţi cu nuci zdrobite şi felii subţiri de ridiche.
Salata de cartofi cu ridiche neagra
Pofta buna!