Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar
PrinteazaCartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi noi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ½ lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita piper proaspat macinat
- 2 catei de usturoi, pisat
- marar proapat, tocat
Mod de preparare:
Se taie cartofii felii groase. Puneti cartofii intr-o oala si acoperiti cu apa calda. Fierbeti timp de 7-9 minute Opriti focul si scurgeti apa.
Intr-un castron mic, se amesteca impreuna 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi pisat, 1 ½ lingurita patrunjel uscat, 1 lingurita sare si ½ lingurita piper negru.
Amestecati usor cartofii cu amestecul de condimente. Transferati cartofii intr-o tava pe hartie de copt si coaceti la 200C pentru 10-15 minute. Garnisiti cu marar proaspat tocat si serviti.
Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar
Pofta buna!
O sa-i fac si eu