Pilaf de pasare in aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare, faina, ulei.
Ingrediente:
- rest de rasol sau friptură de pasăre de circa 300 g
- 200 g orez
- 50 g unt
- 3 ceşti supă
- sare
Ingrediente aluat:
- 250 g făină
- 250 g unt
- 1 lingură ulei
- 1 ceşcuţă apă
- sare
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară căleşti puţin orezul in untul incins, dupa care stingi cu supa si fierbi la foc mic.
Cand orezul este fiert, tragi vasul de pe foc. Prepari un aluat frantuzesc din ingredientele de mai sus si intinzi o foaie groasa de 1 cm.
Cu aceasta foaie tapetezi o tavita, asezi apoi un start de orez, pui carnea de pasare taiate cubulete, apoi iar un strat de orez, carne si bucatele de unt.
Intorci marginile foii, iar deasupra ungi cu unt si coci timp de 30-35 de minute. Servesti orezul cald cu sos de rosii sau cu smantana dupa gust. Presari deasupra patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna!