Pilaf de pasare in aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare, faina, ulei.

Ingrediente:

  • rest de rasol sau friptură de pasăre de circa 300 g
  • 200 g orez
  • 50 g unt
  • 3 ceşti supă
  • sare

Ingrediente aluat:

  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceşcuţă apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară căleşti puţin orezul in untul incins, dupa care stingi cu supa si fierbi la foc mic.

Cand orezul este fiert, tragi vasul de pe foc. Prepari un aluat frantuzesc din ingredientele de mai sus si intinzi o foaie groasa de 1 cm.

Cu  aceasta foaie tapetezi o tavita, asezi apoi un start de orez, pui carnea de pasare taiate cubulete, apoi iar un strat de orez, carne si bucatele de unt.

Intorci marginile foii, iar deasupra ungi cu unt si coci  timp de 30-35 de minute. Servesti orezul  cald cu sos de rosii sau cu smantana dupa gust. Presari deasupra patrunjel verde taiat marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.