Tartă cu căpşuni şi smântână
PrinteazaTartă cu căpşuni şi smântână din: aluat de tarta, capsuni, oua, smantana, zahar vanilat, zahar, amidon, zahar pudra.
Ingrediente:
- 450 g aluat de tarta congelat
- 600 g capsuni
- 6 oua
- 600 ml smantana
- 2 plicuri zahar vanilat
- 130 g zahar
- 1 lingurita cu varf amidon
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat pe planşeta presărată cu făină.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă adâncă şi se aşază foaia de aluat. Se pudrează cu puţină făină şi se netezeşte bine.
Se bat ouăle cu’smântână, zahăr vanilat, zahăr tos şi amidon; se repartizează uniform pe blat.
Se presară deasupra căpşuni. Se coace la cuptor cca 35 min. Se scoate şi se lasă să se răcească; se pudrează cu zahăr.
Tartă cu căpşuni şi smântână
Pofta buna!