Supa crema de dovlecei cu marar
PrinteazaSupa crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar.
- 0,5 kg dovlecei
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- sare
- 2 linguri ulei
- marar
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul gras si morcovul întregi şi, după ce au fiert, se scot legumele întregi şi se potriveşte totul cu sare.
Separat, se fierb dovleceii spălaţi, curăfafi de seminţe şi de coajă şi tăiaţi în bucăţi, iar când sunt gata se adaugă puţin câte puţin amestecul de supă, având grijă să nu fie prea zemos.
Se adaugă uleiul, se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte cu sare. La final, amestecul se pune la pasat în blender împreună cu mărarul tăiat mărunt şi se subţiază cu zeama de supă după gust.
Supa crema de dovlecei cu marar
Pofta buna!
Arata bine