Saltimbocca în sos de roşii
PrinteazaSaltimbocca în sos de roşii din: sunca de parma, salvie, muschi de vitel, sare, piper, ulei, fain, marsala, sos de rosii cu verdeata, gem de caise.
- 3 felii sunca de Parma
- 5 fire de salvie
- 6 felii de muschi de vitel
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri faina
- 3 linguri Marsala
- 370 sos de rosii cu verdeata (de la borcan)
- 2 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Se taie transversal feliile de şuncă. Se rup frunzele de savie. Se bat feliile de carne, se condimentează şi se aşază pe fiecare câte 2-3 frunze de salvie şi jumătate de felie de şuncă.
Se pliază şi se fixează cu scobitori. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte restul de salvie; se scoate din tigaie şi se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se tăvălesc feliile de carne prin făină şi se prăjesc de jur împrejur în tigaie, la foc iute. Apoi se reduce focul şi se mai călesc 8 min. Se scot porţiile de saltimbocca şi se păstrează la cald. Se adaugă în tigaie Marsala, roşii şi gem şi se dă în clocot.
Se sărează şi se piperează. Se serveşte sosul de roşii alături de carne şi se servesc cu frunze de salvie prăjite şi eventual cu spaghete.
Saltimbocca în sos de roşii
Pofta buna!