Supa crema de linte rosie
PrinteazaSupa crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, sare, bulion, ulei, menta.
- 0,3 kg linte
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 3 catei de usturoi
- sare
- 3 linguri bulion
- 2 linguri de ulei
- menta
Mod de preparare:
Se spală lintea şi se pune la înmuiat de seara, pentru a doua zi. Se pune la fiert, în 2 I de apă rece, împreună cu ceapa şi morcovul, păstârnacul şi usturoiul tocate mărunt; după gust se poate adăuga şi un cartof.
După ce a fiert lintea, se adaugă sarea, bulionul şi uleiul, se mai dă în câteva clocote, apoi supa se pune în blender la pasat. La final, se adaugă menta. Se serveşte cu crutoane de pâine şi câteva frunze de pătrunjel pentru aromă.
Supa crema de linte rosie
Pofta buna!