Prajitura cu cocaze si lamaie
PrinteazaPrajitura cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt, bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze, iaurt, extract de vanilie.
- 4 cani de faina de migdale
- jumatate de lingurita de sare
- o lingurita de praf de copt
- jumatate de lingurita de bicarbonat
- jumatate de cana de ulei de rapita
- 2 lamai
- 3 oua
- jumatate de cana de sirop de artar sau miere
- 2 cani de coacaze
- pentru glazura:
- o cana de iaurt grecesc sau alt iaurt gros
- 2 linguri de miere sau sirop de artar
- o lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 1 80°C. Amestecaţi făina, sarea, praful de copt şi bicarbonatul. încingeţi ulei şi miere într-o tigaie la foc mic. Radeti coaja a 2 lămâi şi adăugati-o în tigaie. Adăugaţi şi jumătate din zeama de lămâie şi turnaţi amestecul peste făina de migdale.
Bateţi ouăle şi încorporati-le în aluat împreună cu o cană de coacăze. Turnaţi într-o formă de copt şi dati la cuptor 40 – 50 de minute, până ce marginile devi aurii. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi la răcit. Scurgeţi iaurtul într-un filtru de cafea 10 minute.
Amestecati-l apoi cu mierea rămasă, extractul de vanilie şi restul de zeamă de lămâie şi dati la frigider. Când prăjitura s-a răcit complet, turnaţi peste glazura şi restul de coacăze.
Prajitura cu cocaze si lamaie
Pofta buna!