Iepure de casa pregatit vanatoreste
PrinteazaIepure de casa pregatit vanatoreste
- 1 iepure
- 200 g ulei
- 150 g vin alb
- 200 g ceapă
- 30 g pastă de bulion
- 100 g morcov
- 50 g păstarnac
- 50 g ţelină
- 250 g ciuperci
- 50 g unt
- piper măcinat
- sare
- cimbru
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se tranşează iepurele, se spală bine, se condimentează cu piper şi sare iar bucăţile se prăjesc într-o cratiţă cu ulei adăugîndu-se ceapa tocată mărunt, morcovul, păstîrnacul, ţelina, usturoiul, bulionul de tomate, vinul şi se acoperă cu apă.
După ce s-a adăugat şi un fir de cimbru se lasă să fiarbă o oră după care se vor scoate bucăţile şi se vor pune într-un alt vas împreună cu 250 g ciuperci mici sau tăiate în formă de lamele dacă ele sînt prea mari.
Peste aceste ciuperci care în prealabil au fost trase în unt se va adăuga sosul strecurat, degresat şi scăzut pentru a fi mai gros.
Iepurele astfel pregătit se va mai lăsa să fiarbă la foc mic încă 10-15 minute şi se va servi cald sau rece după preferinţă sau caz.
Pofta buna!
Foarte buna carnea de iepure.