Supa crema de mazare cu patrunjel
PrinteazaSupa crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel.
- 0,5 kg de mazare
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- sare
- 2 linguri cu ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul gras şi morcovul întregi şi, după ce au fiert, se scot legumele întregi şi se potriveşte totul cu sare. Separat, se pune la fiert mazărea şi, când este fiartă, se adaugă, pufin câte puţin, amestecul de supă de zarzavat.
Se adaugă uleiul, se lasă să dea în câteva clocote şi se potriveşte cu sare. La final, amestecul se pune la pasat în blender şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Supa crema de mazare cu patrunjel
Pofta buna!