Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)
PrinteazaMusaca de vinete cu carne tocata
Ingrediente:
- 2 kg vinete
- 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel)
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe
- 1 păhărel de vin roşu
- sare şi piper după gust
- ulei
Pentru sos ai nevoie de:
- 800 ml lapte
- 4 linguri făină
- 60 g unt
- 200 g caşcaval ras
- 3 gălbenuşuri
- nucşoară
- piper
- sare (după gust)
Mod de preparare:
Musaca de vinete cu carne tocata (viţel): Musaca de vinete cu carne tocata (viţel): Tai vinetele (spălate) felii groase de o jumătate de cm.
Le pui într-un castron, în straturi, presărate cu sare. Deasupra aşezi o farfurie şi le laşi să stea aşa, să li se scurgă zeama.
Căleşti ceapa cu uleiul şi usturoiul, apoi adaugi carnea şi când este gata stingi cu vin.
Le laşi să se evapore vinul şi pui roşiile decojite şi tăiate mărunt, sarea şi piperul.
Le acoperi cu un capac şi le mai laşi cel puţin 30 de minute pe foc mic.
Vinetele le scurgi pe un şervet de hârtie şi le prăjeşti în ulei, apoi le aşezi pe hârtie absorbantă.
Cum procedezi pentru sos:
Topeşti untul (margarina) într-o tigaie, adaugi făina, laptele şi le laşi să fiarbă 10 minute, amestecând continuu.
Adaugi apoi caşcavalul, gălbenuşurile, sarea, piperul şi nucşoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei (sau margarină), aşezi un strat de vinete, unul de carne, în aşa fel încât ultimul strat să fie de vinete.
Pentru a fi mai consistentă compoziţia de carne, poţi pune în ea câteva linguri de pesmet.
Peste ultimul strat de vinete torni sosul cu caşcaval. Le pui la cuptor cu focul moderat, pentru aproximativ o oră. Este adevărat că prepararea îţi ia ceva timp şi răbdare, dar e o mâncare ieftină şi spornică.
Poftă bună!