Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc din: carne de vita tocata, afumatura, varza murata, orez, ceapa, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin, suc de rosii. Sarmalele sunt un fel de mâncare tradițional în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România. Această rețetă combină […]
Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole
PrinteazaSărmaluţe cu nucă in frunze de fasole
Ingrediente:
- 1 cană nucă măcinată
- 20-30 frunze de fasole
- 1 cană orez
- 1 ceapă
- 4 morcovi
- 1 ou
- 2 linguri pastă de tomate
- condimente
- ulei
Mod de preparare:
Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet.
Le scoţi şi le pui la scurs. Orezul îl fierbi separat. Ceapa o tai solzişori şi o căleşti împreună cu morcovul dat pe râzătoare, apoi stingi cu pasta de tomate diluată cu puţină apă.
Laşi să se răcească puţin şi torni deasupra orezul. Când s-a răcit suficient ca să nu frigă la mână, adaugi nuca măcinată, oul, condimentele şi le amesteci.
Faci sărmăluţe pe care le î fierbi în apă cu foi de dafin şi o lingură de pastă de tomate. Poţi să le aşezi într-o tavă, le acoperi cu apă, tai deasupra câteva felii de roşii proaspete şi le dai la cuptor.
Poftă bună!
Sarmale Aromate cu Carne de Pui
Sarmale Aromate cu Carne de Pui din: carne de pui, ceapa, usturoi, orez, frunze de varza murata, suc, de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, supa de pui. Sarmalele cu carne de pui sunt o variantă modernă a unei rețete tradiționale din Balcani și Europa de Est. Adaptând clasica rețetă de sarmale cu […]