Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]
Dovlecei umpluti cu varza alba
PrinteazaDovlecei umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb, smantana, sare, cimbru, piper.
- 4 dovlecei
- 250 g varza alba
- 4 rosii
- 2 linguri ulei
- 50 ml vin alb
- 150 g smantana degresata
- sare
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Cureti dovleceii de coaja, ii speli şi îndepărtezi o parte din miezul lor, cu ajutorul unei linguriţe.
Ii aşezi într-un vas termorezistent, cu puţină apă şi 1 linguriţă de ulei şi îi coci 1/4 oră, până se înmoaie. Scoţi vasul şi îi laşi să se răcească.
Cureţi şi speli varza şi o tai fideluţă sau o macini în robot.
O înăbuşi în uleiul rămas, împreună cu vinul şi 2 roşii decojite şi mărunţite. Sărezi varza şi o condimentezi.
Umpli dovleceii cu varza şi pui deasupra roşiile rămase, decojite şi pasate în blender.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 1/4 oră.
Ii serveşti cu smântână şi cu verdeaţă tocată mărunt.
Dovlecei umpluti cu varza alba
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 vânătă medie 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 conservă mică de mazăre unt Pentru sos: 1/4 pachet cu unt 1 lingură cu vârf cu făină 300 ml lapte fierbinte sare piper […]
Pofta buna!