Piftie de curcan cu ciuperci

Printeaza

Piftie de curcan cu ciuperci din: curcan, ceapa, sare, usturoi, gelatina, ciuperci, oua.

Ingrediente:

  • 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă
  • sare
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 foi de gelatină
  • 200 g ciuperci
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Piftie de curcan cu ciuperci: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare, ceapă, timp de 1 1/2 ora.

Cînd carnea este fiartă, se scoate şi în zeama fierbinte se pune gelatina (înmuiată în apă rece).

amestecă şi, cînd gelatina este dizolvată, se strecoară prin tifon. Se scot oasele de la carne şi se pune în farfurii adinei sau în castroane.

garniseşte cu ciuperci fierte, ouăle tari şi ficatul înăbuşit. Cînd zeama este răcită, se pune puţin mujdei şi se toarnă peste carne.

Dacă zeama nu este limpede se poate limpezii cu albuş.

 

Pofta buna!

 

 

 

Chili con carne – reteta de baza

Chili con carne din: carne tocata de vita sau porc, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, fasole rosie, condimente, ulei, sare, piper, branza, smantana, avocado.   Ingrediente: 500g carne tocată de vită sau porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 ardei iute sau mai mult, în funcție de preferințe […]

Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă

Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă din: fasole uscata, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, sare, piper, zahar.   Ingrediente: 500g fasole uscată (cumpărată sau crescută în grădină) 4-5 ardei capia mari, cojiți și tocați 2 cepe mari, tăiate mărunt 4 căței de usturoi, zdrobiți […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.