Chiftelute de legume cu branza feta
PrinteazaChiftelute de legume cu branza feta din: dovlecei, morcovi, ou, branza feta, faina, marar, busuioc, ulei de masline, piper.
- 3 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 ou
- 300 g branza feta
- 25 g faina
- marar proaspat
- busuioc proaspat
- ulei de masline
- piper
Mod de preparare:
Spălăm bine dovleceii şi morcovii şi îi radem pe răzătoarea mare. Presărăm cu sare pentru a se elimina apa. După 20 minute punem dovlecelul ras într-un tifon curat. Stoarcem bine, pentru a se elimina cât mai multă apă.
Punem dovlecelul stors într-un bol, adăugăm brânza rasă, făina, oul, mărarul tocat mărunt şi un praf de piper. Amestecăm bine. Incingem ulei într-o tigaie mare. Luăm câte o lingură din compoziţie şi punem direct în uleiul bine încins. Prăjim pe fiecare parte cât să se rumenească uşor.
Scoatem chifteluţele pe un şerveţel, pentru a se scurge surplusul de ulei. Pnem pe un platou si ornam cu frunze de busuioc.
Chiftelute de legume cu branza feta
Pofta buna!