Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]
Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita
Printeaza Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita din: curcan, margarina, sare, piper, cartofi.
Ingrediente:
- 1 curcan de circa 3—3,500 kg
- 100 g ulei sau margarină
- sare, piper alb
- 20 cartofi săpunari
Mod de preparare:
Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore.
Pe parcurs se pun în tavă cartofii. Cînd curcanul este rumenit, se scoate, sa taie bucăţi şi se aşază pe platou cu garnitură de cartofi .
In tavă se mai pune puţină supă şi jiul de friptură şi se face sosul, care se strecoară şi se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură. în loc de cartofi se poate servi cu varză călită.
Pofta buna!
Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita
Curcan la cuptor cu umplutura de castane
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline 150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]
Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor
Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei. Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos Ingrediente: 2 ciocanele de curcan 6 catei de usturoi, decojit 1/4 ceasca de sare 1 lingura cimbru tocat coaja de la 1 lamaie piper […]
Pofta buna!