Curcan cu tocatura cu garnitura de dovlecei umpluti cu orez si ciuperci si ficat prajit
PrinteazaCurcan cu tocatura cu garnitura de dovlecei umpluti cu orez si ciuperci si ficat prajit
- 1 curcan de circa 3,500 kg
- 300 g ficat
- 20 ciuperci mari
- 6 dovlecei potriviţi
- 250 g orez
- 150 g frişcă
- 2 linguri sos alb
- 1 pahar vin roşu dulceag
- 150 g unt
- 1/2 lingură de făină
- 3 ouă
- sare
- piper
- 1 lingură de verdeaţă
Mod de preparare:
Carnea de pe pulpe se scoate, se dă prin maşina de tocat cu sită fină şi se amestecă la rece cu sare, frişca lichidă şi ouăle.
Se unge cu unt o formă plată, se pune tocătura şi se fierbe la bain-marie în cuptor, circa 30 minute. Cînd este gata, se răstoarnă pe platou şi se ţine la cald. Restul de carne se frige înăbuşită la cuptor cu sare, unt şi 1 pahar apă.
Cînd carnea este rumenită, se scoate, se face sosul cu făină, supă, vin, se fierbe circa 20 minute, apoi se strecoară. Piepţii se taie felii egale şi se aşază pe tocătura din platou.
Se garniseşte cu jumătăţile de dovlecei cu orez amestecat cu sos alb, cu ciupercile şi ficatul prăjite. Garniturile se pun în jurul fripturii, presărate cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
O bunatate!