Prajitura roz
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, otet, miere, bicarbonat, faina, budinca de cacao, budinca de capsuni, unt, lapte.
Ingrediente foi:
- 100 g margarină
- 1 lingură oţet
- 3 linguri miere
- 1 linguriţă bicarbonat alimentar
- 400 g făină
Ingrediente cremă:
- 1 pachet budincă de cacao
- 1 pachet budincă de căpşume
- 200 g unt
- 1 I lapte
Mod de preparare:
Amesteci margarina, otetul, mierea, si bicarbonatul si le pui sa se infierbante pe foc, intr-o cratitacioară. După ce au dat în clocot, adaugi făina în amestecul răcorit şi din acest aluat, nu prea moale, întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu făină.
Pregăteşti crema aşa: Prepari separat budincile, după instrucţiunile de pe plic. Le laşi la răcorit, apoi le amesteci cu câte 100 g unt, cu ajutorul mixerului şi adaugi zahăr după gust.
Cu crema de cacao umpli foile. Deasupra întinzi crema roz şi laşi prăjitura la rece. O tai a doua zi în dreptunghiuri.
Pofta buna!