Tocana de vacuta

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu: carne de vita, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, boia, sare, piper.

Ingrediente:Tocana de vacuta

  • 1,5 kg carne de vacă
  • 10 cepe mari
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri  pastă de roşii
  • 1 linguriţă făină
  • boia dulce
  • sare
  • pipegr

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivite şi le pui într-o cratiţă cu ulei încins să se rume­nească pe toate părţile. Cureţi ceapa şi o tai peştişori, după care o pui la călit. Când ceapa s-a înmuiat, presari’ boiaua, adaugi bucăţile de carne şi 1 pahar de apă.

Laşi să fiarbă sub capac, la foc potrivit, adăugând puţină apă fierbinte atunci când sosul scade prea mult şi încă nu s-a înmuiat carnea. Separat, desfaci pasta de roşii cu puţină apă şi o adaugi în cratiţă peste carne.

Presari făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Mai laşi la foc mic circa 15-20 de minute. Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.