Tocana de vacuta
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu: carne de vita, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, boia, sare, piper.
- 1,5 kg carne de vacă
- 10 cepe mari
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă făină
- boia dulce
- sare
- pipegr
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi potrivite şi le pui într-o cratiţă cu ulei încins să se rumenească pe toate părţile. Cureţi ceapa şi o tai peştişori, după care o pui la călit. Când ceapa s-a înmuiat, presari’ boiaua, adaugi bucăţile de carne şi 1 pahar de apă.
Laşi să fiarbă sub capac, la foc potrivit, adăugând puţină apă fierbinte atunci când sosul scade prea mult şi încă nu s-a înmuiat carnea. Separat, desfaci pasta de roşii cu puţină apă şi o adaugi în cratiţă peste carne.
Presari făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Mai laşi la foc mic circa 15-20 de minute. Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă.
Pofta buna!