Placinta cu branza de vaci, smantana si stafide

Printeaza

Placinta cu branza de vaci, smantana si stafide din: faina, unt, zahar, smantana, branza de vaci, smantana, stafide, oua, zahar, zahar vanilinat, galbenus, unt, frunze de menta.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_de_vaci_smantana_si_stafide

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • o lingura zahar
  • 2 linguri smantana

pentru umplutura:

  • 800 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 150 g stafide
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat

pentru uns:

  • un galbenus
  • 50 g unt topit

pentru ornat:

  • zahar pudra
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte umplutura pentru care brânza se mixează bine cu smântână adaugă gălbenuşurile, stafidele, zahărul tos şi cel vanilinat.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi se amestecă delicat. Ingredientele pentru foi se amestecă bine, pentru a obţine un aluat care se împarte în două.

In tava mare de aragaz se pune amestecul de brânză si se acoperă cu o foaie de aluat. Aceasta se unge cu untul topit cu ajutorul unei pensule si, după ce s-a folosit tot untul, se aşază a doua foaie de aluat.

Se unge a doua foaie cu gălbenuş şi se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunze de mentă.

Placinta cu branza de vaci, smantana si stafide

Placinta_cu_branza_de_vaci_smantana_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.