Tarta cu branza de vaci si smantana
PrinteazaTarta cu branza de vaci si smantana din: ou, unt, faina, sare, branza de vaci, smantana, oua, faina, zahar, zahar vanilinat.
pentru aluat:
- un ou
- 200 g unt
- 150 g faina
- un praf sare
pentru umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 250 g smantana
- 4 oua
- 150 g faina
- 250 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă oul cu făina si sarea, se adaugă untul si se amestecă cu mâna. Trebuie să se obţină un aluat omogen, care se dă la rece pentru o oră. Pentru umplutură, se amestecă smântână, brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilinat, făina si gălbenuşurile.
Albuşurile se bat spumă şi se adaugă delicat în amestecul cu brânză. O tavă rotundă de copt se unge cu unt şi se pune aluatul. Se varsă amestecul de brânză şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Tarta cu branza de vaci si smantana
Pofta buna!