Berbecut pe pat de cartofi noi
PrinteazaBerbecut pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi noi, ou, ulei, vin, telemea de oaie, sare, piper.
- 500 g pastrama de berbecut (din pulpa)
- 1 kg cartofi noi
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 100 ml vin
- 150 g telemea de oaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pastrama de pieliţe şi tendoane, apoi prăjiţi-o la foc mare în 3-4 linguri de ulei şi vin până când se evaporă tot vinul şi pastrama începe să se rumenească puţin. Scoateţi-o, apoi pe un fund de lemn şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri.
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare, Stoarceţi-i bine de zeama pe care o lasă. Presăraţi cartofii raşi cu sare şi piper şi amestecaţi-i cu oul bătut. Formaţi 4 grămăjoare, presaţi-le între palmele umede şi prăjiţi-le în uleiul rămas bine încins.
Când s-au rumenit bine pe ambele părţi, scoateţi-le pe farfurii şi puneţi deasupra fiecărei plăcintele obţinute câteva feliuţe de pastramă. Presăraţi deasupra telemea dată pe răzătoarea mare şi serviţi preparatul cald.
Berbecut pe pat de cartofi noi
Pofta buna!