Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]
Cornulete cu smantana si zahar pudra
PrinteazaCornulete cu smantana si zahar pudra din: faina, smantana dulce, unt, sare, rahat, zahar pudra.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 200 g smântână dulce
- 200 g unt
- un praf de sare
- 200 g rahat sau gem
- 60 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Torni făina într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de sare. Frămânţi un aluat pe care îl dai la rece o noapte.
Intinzi o foaie, o tai în pătrate cu latura de 4 cm şi pui la mijloc rahat sau gem, apoi le răsuceşti începând de la colţ.
Coci cornuleţele şi, cât sunt încă fierbinţi le tăvăleşti în zahăr pudră.
Cornulete cu smantana si zahar pudra
Cornulețe cu Untură din: untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei
Cornulețe cu Rahat – Dulceața Copilăriei din: unt nesarat, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, rahat, zahar pudra. Cornulețele cu rahat sunt printre cele mai iubite și nostalgice dulciuri din copilărie. Aceste mici bucatele cu o aromă delicioasă de vanilie și textura lor fragedă sunt perfecte pentru orice moment al zilei. În acest articol, […]
Pofta buna!